Minetały i Witaminy w Rwie Kulszowej
NATURALNE MINERAŁY I WITAMINY w rwie kulszowej – przepuklinach – dyskopatii
DZIAŁAJĄ ONE:
· PRZECIWBÓLOWO – PRZECIWZAPALNIE – ZNIECZULAJĄCO
· ZMNIEJSZAJĄ I LIKWIDUJĄ BÓL KRĘGOSŁUPA – BÓL RWY KULSZOWEJ,
· REGENERUJĄ TKANKĘ USZKODZONEGO DYSKU I KRĘGÓW „SĄ JAK ŁATKA
Z KLEJEM W PRZEBITEJ OPONIE ” W PĘKNIĘTYM KRĄŻKU KRĘGOWYM
· DOSTARCZAJĄ ORGANIZMOWI „BUDULCA” I NATURALNYCH SUBSTANCJI
WZMACNIAJĄCYCH „NAPRAWIAJĄCYCH USZKODZENIA”
Odkładające się w powięźach tkance łącznej kwasy podwyższające ph i toksyny = stany zapalne mają udział we wszystkich chorobach przewlekłych wyzwalając objawy i będąc efektem zniszczenia komórek ciała sprzyjają rozwojowi schorzeń mięśni, kości, kręgosłupa bólu kości krzyżowej rwy kulszowej dyskopatii przepukliny kręgowej pęknięcia pierścienia włóknistego krążka kręgowego.
PONADTO NASZ ORGANIZM POTRZEBUJE DZIENNIE 90 SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH, BUDULCOWYCH – KTÓRYCH NIE DOSTARCZA NAM JUŻ POŻYWIENIE JEST TO 60 MINERAŁÓW, 16 WITAMIN, 12 AMINOKWASÓW I 3 PODSTAWOWE TŁUSZCZE DŁUŻSZY NIEDOBÓR NAWET JEDNEGO Z TYCH SKŁADNIKÓW PROWADZI DO RÓŻNEGO TYPU CHORÓB !!!
Naturalna, nie syntetyczna, wchłanialna suplementacja zioła – rośliny lecznicze i minerały
1.MŁODY JĘCZMIEŃ – TRAWA JĘCZMIENNA
Sproszkowana trawa młodego jęczmienia ma wszystkie zalety ziarna jęczmiennego, tyle że silnie skoncentrowane, a więc w znacznie większej ilości niż dojrzała roślina. Dzieje się tak dlatego, że część witamin, minerałów i innych życiodajnych składników roślina zużywa podczas wzrostu.
W młodziutkich, delikatnych listkach znajduje się ponad 2 razy więcej magnezu, 5 razy więcej żelaza, 25 razy więcej potasu i aż 37 razy więcej wapnia niż w pszenicy! Młody jęczmień jest także prawdziwą bombą witaminową: ma wysoką zawartość beta karotenu, witamin BI, B2, B3, B6, E i C, biotyny, kwasu foliowego, kwasu pantenowego i choliny, pochodnej witaminy B. Aktywują one enzymy zapobiegające powstawaniu w organizmie rozmaitych patolgii i idących za nimi chorób.
Składniki mineralne są niezbędne dla każdej żywej komórki oraz są nieodzowne do sprawnego funkcjonowania enzymów i witamin. Duża zawartość składników mineralnych, takich jak: selen, cynk, magnez, sód, potas, żelazo oraz enzymów zawartych w źdźbłach jęczmienia pomaga utrzymać równowagę kwasowo-zasadową organizmu i zmniejsza zakwaszenie. Źdźbła jęczmienia zawierają wszystkie niezbędne aminokwasy :walinę, lizynę, leucynę, izoleucynę, fenyloalaninę, treoninę i metioninę.
Aż 45% wagi młodego jęczmienia stanowią białka – (w białej mące jest ich tylko 10%), niezbędne dla odbudowy tkanek. Odkryto w nim ponadto przeciwutleniacz 2-O-glikozylisowiteksyne, zwalczający kancerogenne i przyśpieszające proces starzenia wolne rodniki znacznie skuteczniej niż witamina E, nazywana witaminą młodości.
„Zielona krew” posiada też największą ilość chlorofilu, który działa krwiotwórczo. Preparaty z niego przyśpieszają gojenie ran, chronią przed stanami zapalnymi i infekcjami, wspomagają leczenie niektórych chorób krwi, dotleniają organizm, działają bakteriobójczo.
W odróżnieniu od antybiotyków chemicznych zwalczają jedynie organizmy patogenne, nie uszkadzając mikroflory w układzie trawiennym, za to pomagają w jej odbudowie – dlatego między innymi młody jęczmień o dużej zawartości chlorofilu jest szczególnie zalecany rekonwalescentom po kuracjach antybiotykowych. Ponieważ stanowi bardzo skuteczny środek wzmacniający organizm, pomaga także osobom po chemio- i radioterapii. Wspomaga leczenie cukrzycy, schorzeń dermatologicznych, zaburzeń przemiany materii, nieżytów śluzówek dróg oddechowych, jelit i żołądka. Jest pokarmem wybitnie zasadotwórczym, przywraca zatem równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, tym samym przynosząc ulgę cierpiącym na choroby stawów, dnę, reumatyzm.
Młody jęczmień – fakty
- Zawierają 500% więcej żelaza niż szpinak, 200% więcej błonnika niż otręby
- Zawierają 27% białka (więcej niż mięso, ryby, jajka czy nabiał)
- Zawierają liczne antyoksydanty (antyutleniacze), m.in. są bogatym źródłem betakarotenu
- Bogate źródło chlorofilu, naturalnie występującego środka oczyszczającego od wewnątrz
- Wysoce aklalizujący pokarm, który może przeciwdziałać nadkwasowości wielu przetworzonych produktów spożywczych
Jęczmień, z którego otrzymuje się proszek jęczmienny pochodzi z naturalnych upraw kontrolowanych biologicznie. Zbiory prowadzi się z okazów zawierających odpowiednie ilości substancji odżywczych, następnie ugniata się w celu otrzymania tak zwanego soku, który to jest poddawany procesowi łagodnego suszenia w temperaturze nie przekraczającej 38 stopni Celsjusza. W ten sposób otrzymuje się zielony suchy proszek. Łagodne warunki tych procesów pozwalają na zachowanie aktywności biologicznej substancji zawartych w surowcu, dzięki czemu otrzymuje się wysoce skoncentrowany środek spożywczy, który po wymieszaniu z wodą przypomina smak szpinaku oraz młodego groszku.
Dzięki jęczmieniu dostarczymy organizmowi niezbędny zestaw witamin, białek i składników mineralnych. Każdy może zaserwować sobie codziennie zielony koktajl chlorofilowy z jęczmienia, wystarczy zmieszać proszek jęczmienny i gotowe. Sok z jęczmienia to najprawdopodobniej najzdrowszy fast food na świecie. Jest przeznaczony dla osób w każdym wieku. Stosuje się go przed planowaną ciążą , w czasie ciąży i karmienia. Można podawać niemowlętom , małym dziciom i młodzieży. Doskonale spełnia swoje zadania po ciężkich problemach zdrowotnych. Jest nieodzownym w celu odkwaszania i utrzymania równowagi kwasowo-zasadowej organizmu a także przy wszelkich dietach.
Niedobór składników mineralnych w naszym pożywieniu stanowi główną przyczynę złego stanu zdrowia wśród mieszkańców krajów rozwijających się, jak zauważyło wielu lekarzy i specjalistów ds. żywienia. Kto z nas czuje się promiennie zdrowy na co dzień i który człowiek w podeszłym wieku umiera jeszcze ze starości, a nie z powodu choroby. Ludzie ci nie są jeszcze chorzy, ale ich układ immunologiczny jest osłabiony. Są więc podatni na choroby, jak również na nowotwory. Objawem niebezpiecznych deficytów składników mineralnych może być przemęczenie, problemy z koncentracją, z zasypianiem. Szczególnie narażeni są ludzie starsi, którzy zwykle mniej jedzą i nie przykładają wagi do przygotowywania posiłków. Szybkie tempo życia i dużo stresu wymagają od nas dostarczania zwiększonej ilości składników mineralnych, aby podołać wymaganiom Jęczmień jest najstarszym i najważniejszym środkiem spożywczym ludzkości. Już same nasiona są bardzo pożywne, a co dopiero zielone źdźbła. Już w czasach Chrystusa przypisywano im wielką wagę. Niestety wiedza o tym poszła w niepamięć.
2.MUMIO – SHILAJIT w rwie kulszoej – dyskopatii – przepuklinach międzykręgowych
Jest to preparat powstający w procesie naturalnych przemian zachodzących w środowisku. Specyfik ten wydziela się ze skał niektórych masywów górskich w Azji , występuje na dużej wysokości w głębokich pieczarach itp.
Jest najbardziej aktywnym ze znanych przyrodniczych biostymulatorów, a przede wszystkim, czynnikiem powodującym procesy przyspieszonej regeneracji różnych komórek organizmu. Wspaniale działanie Mumio jest znane od 2500 lat. Zawiera ono od 80 do 330 bioaktywnych związków, mikro i makroelementów i witamin skomponowanych przez naturę, dlatego też działanie Mumio było docenione przez Hipokratesa, Arystotelesa, lekarzy Aleksandra Macedońskiego, Avicennę i innych wybitnych starożytnych lekarzy.
Współczesne badania naukowe, prowadzone w czołowych instytutach naukowych USA, Indii i Rosji wykazały, że MUMIO jest doskonałą substancją regenerującą i wspaniałym środkiem na wiele chorób i dolegliwości. Mechanizm działania okazuje się złożony i ma wielostronny wpływ na funkcjonowanie organizmu. Środek normalizuję funkcje organów wewnętrznych i zewnętrznych. Podwyższa aktywność biologiczną tak pojedynczych komórek jak i całych systemów organizmu. Aktywizuje przemianę materii. Pomaga w utrzymaniu właściwego poziomu i prawidłowego stężenia elektrolitów.
UZUPEŁNIA WSZELKIE NIEDOBORY SOLI MINERALNYCH, WZBOGACAJĄC USTRÓJ W MAKRO I MIKROELEMENTY. PRZYSPIESZA GOJENIE RAN, ZRASTANIE KOŚCI PO ZŁAMANIACH REGENERACJE DYSKÓW KRĘGOSŁUPA
Likwiduje wszelkie procesy gnilne w organizmie stymuluje wydalanie substancji toksycznych -ANTIDOTUM W RÓŻNYCH ZATRUCIACH.
Przywraca obniżone funkcje mózgu oraz obwodowego układu nerwowego. Pobudza pracę układu trawiennego i oddechowego, jest środkiem żółciopędnym i moczopędnym. Dopinguje reakcje ochronno – adaptacyjne. Działa BAKTERIOBÓJCZO i PRZECIWZAPALNIE. Obniża krzepliwość krwi. Opóźnia czas zwapniania naczyń krwionośnych, rozszerza naczynia krwionośne, likwiduje istniejące zakrzepy i eliminuje zatory. Równoważy ciśnienie krwi. Zwiększa produkcję endogennego interferonu. Reguluje temperaturę ciała. Harmonizuje czynność organów płciowych.
Skład:
· OK. 38 PIERWIASTKÓW CHEMICZNYCH,
· 40 MAKRO I MIKROELEMENTÓW,
· 10 ZWIĄZKÓW METALI,
· 16 AMINOKWASÓW,
· biopierwiastki ŻELAZO, MIEDŹ, NIKIEL, KOBALT, CHROM, POTAS, MAGNEZ, WAPŃ, MANGAN, CYNK, STRONT,
FLUOR, JOD, GLIN, SELEN, SIARKA, TYTAN, WANAD
· KOMPLEKS WITAMIN Z GRUPY B, C, A , P,
· BIOLOGICZNIE AKTYWNE SUBSTANCJE: KWAS BENZOESOWY, SMOŁOPODOBNE WĘGLOWODORY,
AUKSYNY, INHIBITORY, GLIKOZYDY I CHLOROFILE.
DZIĘKI ZRÓŻNICOWANIU ZWIĄZKÓW CHEMICZNYCH DOSKONALE SKOMPONOWANYCH W JEDNYM PREPARACIE PRZEZ SAMĄ NATURĘ, MUMIO DZIAŁA KOMPLEKSOWO NA CAŁY ORGANIZM
Fragment Artykułu – dr. JOELA WOLLESA – „NIEŻYWI LEKARZE NIE KŁAMIĄ”. ( wybrane okrojone fragmenty !!! )
(…) W trakcie studiów medycznych i później podczas wielu badań, pytałem ludzi, czy zażywają jakieś witaminy. Najczęściej padała odpowiedź, że tylko witaminę C. Inne znali słabo lub w ogóle. Sprawą prawidłowego odżywiania nie interesują się lekarze zajęci leczeniem chorób wywołanych często niedoborem witamin i minerałów. Na co dzień zajmują się tym reklamy w środkach masowego przekazu, które najczęściej karmią nas zwykłym śmieciem lub wręcz truciznami.
6 kwietnia 1992 roku w miesięczniku Time ukazał się artykuł zatytułowany Potęga witamin. Przedstawione zostały w nim najnowsze badania naukowe, które wskazują na potężny wpływ witamin, jeśli chodzi o zapobieganie chorobom serca, nowotworom oraz szybkiemu starzeniu się. Temu problemowi poświęcono sześć stron. Wśród licznych wypowiedzi tylko jedna była negatywna. Lekarz, którego autor tekstu zapytał, co sądzi o uzupełnieniu naszej diety witaminami i minerałami odpowiedział: – Branie dodatkowo witamin i minerałów nie czyni nic dobrego dla organizmu. Wszystkie potrzebne składniki możemy pozyskać z normalnego pożywienia. Jeśli będziemy je przyjmować dodatkowo, będziemy mieli tylko droższy mocz. Ludzie z Missouri powiedzieliby po prostu: Nie ma potrzeby sikać dolarami. Czy Ta wypowiedź jest prawdziwa’?
MUSZĘ WAM POWIEDZIEĆ, ŻE PO WYKONANIU 17.5 TYS. SEKCJACH ZWŁOK ZWIERZĄT I LUDZI OSOBIŚCIE JESTEM GOTÓW KAŻDEGO DNIA WYSIKAĆ PÓŁ CZY DOLARA DZIENNIE, GDYŻ I TAK JEST TO NAJTAŃSZE UBEZPIECZENIE JAKIE MOŻNA SOBIE WYOBRAZIĆ.
Dzięki tym badaniom dokonałem pewnego odkrycia i doszedłem do wniosku, że wszystkie zwierzęta i wszyscy ludzie, którzy zmarli w naturalny sposób, mogli zrobić to NA SKUTEK BRAKU PODSTAWOWYCH SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH, JAKIMI SĄ WITAMINY I MINERAŁY !!!
Jeśli nie zainwestujecie w swoje zdrowie i zdrowie waszych bliskich, będziecie musieli wydać duże pieniądze na leczenie siebie i swojej rodziny u lekarzy takich, jak cytowany powyżej.
Będziecie spłacać domy, mercedesy, wakacje swoich lekarzy i firm ubezpieczeniowych. Bierzcie przy tym pod uwagę, że z tych pieniędzy ani jeden cent nie pójdzie na badania, lecz wszystkie do prywatnych kieszeni. Owszem, władze każdego kraju wydają duże pieniądze na badania medyczne, ale pochodzą one z budżetu, który zasilany jest przecież waszymi podatkami. Rząd amerykański wydaje obecnie około 1,3 tryliona dolarów rocznie na badania zdrowotne. Przy okazji chcemy wam uświadomić, że gdybyście tych samych ubezpieczeń i systemu medycznego używali w stosunku do zwierząt, to jeden hamburger kosztowałby 250 dolarów. Gdyby natomiast odwrócić tę sprawę to wtedy miesięczne ubezpieczenie pięcioosobowej rodziny kosztowałoby tylko 10 dolarów.
Pamiętajcie, że sami decydujecie o sobie, sami wybieracie.
Poprzez system ubezpieczeń medycznych bardzo wielu agentów ubezpieczeniowych i lekarzy stałoby się ludźmi bogatymi. To jest dług, który oni powinni kiedyś nam spłacić. Powinni może zrobić to, co producenci samochodów robią w stosunku do właścicieli samochodów i samych aut. Zdarzało się kilkakrotnie, że firmy samochodowe ściągały z całego kraju sprzedaną partię aut, gdyż odkryto w nich poważną usterkę. Tak było np. z Fiatem, który kilka lat temu umożliwił pełną przebudowę, naprawę lub zwrot samochodów Punto, bowiem wypuszczono je z istotną wadą. Tu zabija się 300 tysięcy ludzi rocznie i nie słyszymy nawet słowa: – Przepraszam Wielu lekarzy powinno wezwać swoich pacjentów i naprawić to, co zepsuli. W zasadzie powinni wezwać tych, których leczyli z wrzodów żołądka. Prawdopodobnie wszyscy albo prawie wszyscy ludzie, w tym również lekarze, twierdzą, że głównym powodem chorób wrzodowych jest stres. Weterynarze już 50 lat temu wiedzieli, że wrzody są wywołane bakterią znaną dobrze specjalistom. Rolników nie stać na kosztowne leczenie zwierząt hodowlanych, kosztowne operacje i dlatego bydło i trzodę leczą, chronią zupełnie inaczej, a przy tym znacznie taniej i skuteczniej.
Weterynarze już dawno wiedzieli, że wrzody żołądka są leczone szczątkowymi ilościami minerałów, z dodatkiem odpowiedniego antybiotyku. Takie lekarstwo jest bardzo skuteczne. Leczenie wrzodów żołądka świni kosztuje dzięki temu 5 dolarów, a nie setki czy tysiące, jak w przypadku ludzi. W 1974 roku Amerykański Instytut Zdrowia podał oficjalnie, że wrzody żołądka nie są wywoływane stresem, lecz bakterią, dokładnie tą samą, która już dawno była znana i leczona u zwierząt. Podano również, że mogą być leczone przy pomocy takiego samego lekarstwa. Można się więc wyleczyć za 5 dolarów, albo poddać się bardzo drogiej operacji.
Już lata temu wiedziano, że aby zapobiec kamicy nerkowej u zwierząt należy podawać im zwiększoną ilość wapnia i magnezu. Krowy i owce przy kamieniach nerkowych po prostu zdychają, a my zwijamy się z bólu.
Jakieś 5 lat temu postanowiłem zbierać wyniki sekcji zwłok lekarzy i prawników. Przyjrzyjmy się temu. Przeciętna długość życia lekarzy wynosi 57 lat, podczas gdy przeciętnego Amerykanina wynosi 75,5 roku. Właśnie ta grupa krótko żyjących ludni uczy nas, co wolno, a czego nie wolno. Jednocześnie obok nas ludzie dożywają 120 – 140 lat, a my ich nie zauważamy i nie pytamy o receptę na długowieczność. Kto powinien być dla ciebie autorytetem: Krótko żyjący lekarz, czy 1OO- lalek cieszący się dobrym zdrowiem i kondycją ?
Wiele chorób i zaburzeń w pracy organizmu spowodowanych jest niedoborem miedzi np. siwienie włosów, powstawanie zmarszczek, obwisła skóra, rozszerzenie żył, które prowadzi do zgonu.W wielu przypadkach można rozwiązać czasowo te problemy idąc na operację plastyczną, ale czy nie tańsze i bezpieczniejsze będzie zażywanie suplementów zawierających właśnie miedź.
Warto zadbać o swoje serce, którego wymiana kosztuje około 750 tysięcy dolarów. Jeżeli go nie zabezpieczysz, bo nie chcesz mieć drogiego moczu, może czekać Cię przygoda za cenę życia.
Rolnicy dobrze znają chorobę łaknienia. Objawia się ona u zwierząt bardzo często. np. krowy oddając mleko pozbawiają się dużych ilości wapnia i magnezu i liżą wtedy ziemię, kamienie, mury obory wybielone wapnem. Dobry rolnik wie, że należy podać im wtedy dodatkowo minerały, bo jeśli tego nie uczyni to musi liczyć się z budową nowej obory. U ludzi dolegliwość ta występuje równie często. Choroba łaknienia czegoś z powodu niedoboru pewnych substancji w organizmie widoczna jest szczególnie u kobiet w ciąży. Potrafią one np. zbudzić się w środku nocy i ku zdziwieniu męża wysłać go do nocnego sklepu na przykład po lody śmietankowe. Okazuje się, że brakuje im wtedy składników mineralnych pobieranych przez dziecko z organizmu matki. Zdarza nam się również widywać dziecko zjadające ziemię lub tynk ze ścian. Nie jest ono psychicznie chore, po prostu odczuwa niedobór minerałów.
Aby dostarczyć organizmowi potrzebne składniki musielibyśmy spożywać żywność z odpowiednio czystych ekologicznie plantacji i zjadać je w wielkich ilościach. Byłoby to prawdopodobnie kilka kilogramów mieszanki składającej się z 15-20 różnych roślin, owoców, produktów zbożowych i białka. W praktyce jest inaczej.
Jeśli Twoje życie ma dla ciebie taką wartość jak moje dla mnie, to powinieneś się upewnić, czy pobierasz z pożywienia to wszystko, co jest potrzebne twojemu organizmowi. Jeżeli okaże się inaczej, czym prędzej należy uzupełnić dietę suplementami: witaminami i minerałami w tabletkach czy płynie. Zaręczam, że nie dożyjecie 100 lat w dobrej kondycji, jeśli nic będziecie spożywać odpowiedniej ilości i jakości dodatków spożywczych.
Jeśli chodzi o minerały sytuacja jest wręcz dramatyczna. Witaminy są wytwarzane przez rośliny, minerały – niestety, nie. Pobierane są one przez rośliny z gleby i wody. Bardzo często jednak ich tam nie ma, bowiem gleby są wyjałowione, zanieczyszczone ołowiem, innymi metalami ciężkimi i radioaktywnymi. W 1936 roku Senat amerykański na II sesji 74 Kongresu wydał Dokument nr 264 stwierdzający, że ziemia w USA jest bardzo uboga, wręcz pozbawiona minerałów. Tak niestety, dzieje się na całym świecie. Czy sytuacja od 1936 roku poprawiła się? Raczej nie. Wręcz przeciwnie.
Podczas sztucznego nawożenia dostarczamy glebie tylko trzy podstawowe składniki: nitrogen, fosfor i potas. Są one potrzebne do wzrostu roślin, co jest ważne szczególnie dla rolników bo nie zarabia on na zawartości witamin w swoich plonach, lecz na ich ilości. Wystarczy 5-10 lat aby przy braku odpowiedniego nawożenia całkowicie wyjałowić glebę ze wszystkich znajdujących się tam składników. Jeśli z gleby wyciąga się 60 składników, a dostarcza tylko trzy, to bilans jest całkowicie zachwiany. Możesz to porównać z twoim kontem w banku. Pomyśl, co stanie się, jeśli będziesz z niego więcej wyciągał niż wkładał. Musimy zatem uzupełniać nasze pożywienie witaminami i minerałami spożywanymi w innej postaci. Dawniej dieta ludzka bazowała tylko na płodach ziemi, której nie nawożono sztucznymi nawozami. Robiła to natura. Ludzie żyli wśród wielkich rzek, nawadniali swe pola wodami spływającymi z gór. Starożytni modlili się nie tylko o deszcz, ale i o powódź, gdyż dzięki temu gleba była wzbogacana minerałami.
W dalszej części pragnę państwu uświadomić jakie spustoszenie w organizmie powoduje niedobór minerałów. Brak wapnia może spowodować, czy choćby mieć wpływ na powstawanie aż 140 chorób. Jedną z nich jest reumatyzm. Jest on na 10 miejscu w USA wśród chorób powodujących śmierć. W bardzo ciężkich przypadkach pacjentom wymienia się stawy. Zabieg ten kosztuje około 35 tysięcy dolarów.
LUDZIE BOJĄ SIĘ ŚMIERCI, WIĘC ZA LECZENIE GOTOWI SĄ PŁACIĆ OGROMNE SUMY, A PRZECIEŻ WYSTARCZY DOSTARCZYĆ ORGANIZMOWI ODPOWIEDNIĄ DAWKĘ ŁATWO PRZYSWAJALNEGO WAPNIA W NATURALNEJ POSTACI.
Zwierzęta nie chorują na reumatyzm dlaczego ?
Bo farmer nie ma 35 tysięcy dolarów aby zapłacić za operację jednego kolana krowy. Załóżmy, że rolnik wzywa do chorego zwierzęcia specjalistę, czyli weterynarza. Ten po zbadaniu pacjenta stwierdza reumatyzm i mówi: – Jak chcesz, to ja ci go zoperuję za 120 – 140 tysięcy dolarów. W tym momencie farmer wyciąga broń i strzela do byka, czy krowy. Ale tak naprawdę to rolnik nie dopuści do reumatyzmu u swoich zwierząt, ponieważ daje im codziennie wapń. To go kosztuje parę groszy.
CZŁOWIEK, NIESTETY, KIERUJE SIĘ FAŁSZYWIE POJĘTĄ OSZCZĘDNOŚCIĄ, A SKUTKI SĄ FATALNE I DLA JEGO ZDROWIA I KIESZENI.
RÓWNIEŻ CZĘSTO BÓLE KRĘGOSŁUPA SPOWODOWANE SĄ BRAKIEM WAPNIA W ORGANIZMIE. LEKARZE PRZEPISUJĄ WTEDY ŚRODKI PRZECIWBÓLOWE, KTÓRE ŁAGODZĄ CIERPIENIE, ALE NIE LECZĄ PRZYCZYNY.
WYOBRAŹ SOBIE TAKĄ SYTUACJĘ: ŹLE DOKRĘCIŁEŚ KOREK WLEWU OLEJU W SWOIM SAMOCHODZIE. W CZASIE JAZDY CAŁY OLEJ ZOSTAŁ WYCHLAPANY, A W AUCIE ZAPALIŁA SIĘ CZERWONA LAMPKA. PONIEWAŻ ŚWIATEŁKO PO PEWNYM CZASIE ZACZYNA CIĘ DENERWOWAĆ, WIĘC ODCINASZ KABELEK DOPROWADZAJĄCY ŚWIATŁO TEJ LAMPKI.
JAK DALEKO W TEN SPOSÓB DOJEDZIESZ ? CZY NIE PRZYPOMINA CI TO SYTUACJI Z TABLETKAMI PRZECIWBÓLOWYMI ?